Ouma Susan se Eiervrug

1 Gesonde eiervrug

1/2 k bruismeel

2 eiers

half tl sout

3/4 k melk om aan te maak.

Olie vir braai.

Sout en asyn-sout vir geurmiddel as klaar gebraai is.

Neem 1 groot, stewige, gesonde eiervrug en verwyder die skil.

Sny die eiervrug in dunnerige skywe en plaas in ‘n plastiese houer met ‘n deksel.

Sprinkel sout bo-oor elke skyf , sit deksel op en laat staan vir ongeveer 1 uur.

Na ongeveer 1 uur  gooi die water wat bo-op die eiervrug gevorm het, af.

Meng intussen die bruismeel, eiers, sout en melk tot ‘n stywerige deeg.

Maak ongeveer 2 k olie warm in ‘n pan.

Week elke eiervrugskyf in die deeg en braai dan in warm olie tot gaar.

Sit op kombuispapier en sprinkel onmidellik die sout en asyn-sout bo-oor. 

Eet warm of koud. 

 

 

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s