Rosyntjie-brood/muffins

Hierdie is ‘n GROOT gunsteling in ons huis. Met heerlike egte botter en ‘n groot beker koffie, is dit net eenvouding “to die for!” Omdat dit ‘n rukkie neem om voor te berei (rys) is dit ‘n ideale gebak vir saterdag-oggend. Geniet dit om die braaivleisvuur, pak in vir sus universiteit toe of gaan gee af by ouma in die aftree-oord.

4 K meel

10g kitsgis

4 opgehoopte tl suiker

1 plat tl sout

1/4 k kookolie

500 ml sterk kookwater (baie warm maar nie gekook nie)

250 g pitlose rosyne of koekmengsel

2 opgehoopte eetl gemengde speserye

Meng en knie als saam, los net so in menger en laat staan om te rys tot dubbelgrote ongeveer 1 uur.  

Knie weer af met menger en skep in 2 muffinpanne (12 muffins vir elke pan). Laat staan weer ongeveer 1 uur om te rys.

Bak in voorafverhitte oond op 180 vir ongeveer 15-20 min. Dit moenie baie bruin bo-op wees nie. 

En geniet!

img_9542

 

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s