Neut-fudge

Hoekom die woordeboek van fudge praat as “twak praat” of bedrog sal ek nou nie weet nie. Al wat ek weet is, DIS LEKKER!  Hier volg die resep van jare gelede – nog steeds ‘n wenner.

1 kg suiker

2oog stork margarine (bak)

3/4 koppie melk

1 blikkie gewone kondensmelk

1/2 koppie fyn gekapte gemengde neute en/of (gemengde droë vrugte opsioneel) van die wat jy in sakkies by die groentewinkel kan koop per gewig.

Los die suiker op in die melk op lae hitte.  Suiker moet gesmelt wees.  Stel plaat hoër en voeg botter en kondensmelk by.  Laat kook vir ongeveer 1/2 uur terwyl jy heeltyd roer en totdat die borrelende massa begin wegtrek teen die kante. PAS OP, DIS WARM EN SPAT! Toets’n teelepel vol  in ‘n kleinbordjie  om te bepaal hoe dik dit word.  Wanneer gereed voeg gekapte neute en vrugte by.  

Gooi uit op bakplaat gevoer met bakpapier en laat afkoel.  Sny in blokkies wanneer nog lou.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s